Motion controller - 200050 Chew, Choo Fooi (Kuala Lumpur : UTM, 1993)
Objektif bagi projek ini adalah untuk membina satu sistem kawalan pergerakan dalam kordinat X -Y untuk tujuan kawalan kedudukan pengesan. Prestasi sistem kawalan pergerakan ini akan dipertingkatkan lagi kemudian dengan kawalan berkomputer melalui perantaramukaan dengan EVBU. Skop untuk projek ini termasuk: (a) Merekabentuk litar kawalan atau sistem memandu bagi dua 'stepping motor'. (b) Pembinaan sistem mekanikal -- Meja XY. (c)Menulis aturcara-aturcara bagi mengawal pergerakan Meja XY.