Modelling of high voltage laboratory measurements system - 200934 Zainuddin Hassan (Kuala Lumpur : UTM, 1993)
Sistem pengukuran Voltan Tinggi di Makmal Voltan Tinggi UTM selalunya menggunakan peralatan-peralatan yang canggih dan besar yang mana kadangkala ianya merbahayakan kepada pengguna dan penguji. Selain daripada itu peralatan tersebut mungkin akan mengalami kerosakan akibat kekerapan menggunakannya. Oleh itu suatu sistem pengukuran Voltan Tinggi dengan memodelkan sebahagian peralatan tersebut seperti Pembahagi Voltan berkapasitan, kabel dan komponen yangterlibat seperti kapasitor, rintangan dan induktor telah direka dengan menggunakan kaedah Lattice. Sehubungan dengan itu, perisian komputer telah dicipta berasaskan anologi kaedah Lattice tersebut dengan menggunakan bahasa C.