Sistem prototaip maklumat perakaunan perunding percukaian - 195992 Tin, Yeo Gaik Ling (Kuala Lumpur : UTM, 1990)
Sistem prototaip maklumat perakaunan berkomputer ini adalah dicadangkan untuk kegunaan firma-firma perunding percukaian. Sistem ini berkemampuan untuk mengorganisasi data dan capaian maklumat perakaunan. Sistem ini dapat menjadi laporan dan penyata kewangan serta akaun-akaun yang aman dapat melicinkan sistem maklumat kewangan. Sistem ini dibangunkan dengan menggunakan pakej Dbhase IV pada komputer mikro jenis IBM PC atau mana-mana komputer mikro yang serasi dengannya. Semua pemprosesan maklumat di dalam sistem ini dijalankan secara interaktif yang berbentuk multi-pengguna.