Perikanan laut dalam dekad 90an : peningkatan produktiviti melalui teknologi baru = Marine fisheries in the nineties : higher productivity through improved technology, Kuala Terengganu, 10-11 March 1991 - Persidangan teknologi perikanan = A Conference on Fishing Technology (1991 : Kuala Terengganu, Terengganu); Persatuan Perikanan Malaysia; Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia; Universiti Pertanian Malaysia. Fakulti Perikanan dan Sains Samudera (Kuala Terengganu : [s.n], 1991)
Anggaran kuasa bot nelayan laut dalam/Mohammad Fauzi Abdul Ghani, UTM -- Sistem penyejukan air laut bot nelayan laut dalam/Nasrudin Ismail, UTM -- Kegigihan seorang nelayan tradisi pukat jerut : satu fokus/Sharudin Abd Hamid, UPM -- Ship classification, a safety approach to deepsea fishing vessels/Lui Wai Yuen --Simrad electronics fishing equipment/Mr. Paul Kendall -- Pembangunan teknologi perikanan pantai/Zainal Ashirin Shahardin -- Safety equipment on board vessel/Capt. Ramlan Ramli -- Aspek rekabentuk susunatur am bot-bot nelayan laut dalam Malaysia/Roslan Abd Rahman, UTM -- Challenges in higher education for fishing technology/Mohd Ibrahim Mohamed, UPM -- Developemnt and menagement of off-shore fisheries in Malaysia/Department of Fisheries, KL -- Rekabentuk bot ikan laut dalam (pendekatan dan kaedah baru dalam proses mereka bentuk)/P.M. Hj. Mohd Afifi Abd Mukti -- Ob-board handling of fresh fish/Roelof Schoemaker -- Effects of fish pump on pelagic fisheries : case study for Turkish Black Sea/Dr. Osman Samsun