Asas pelaburan kepada pelajar baru : menggunakan analisis fundamental; Pendedahan awal kekongruenan linear; Sistem istilah matemtik bermastautin di ingatan komputer; Pola-pola nombor; Penggunaan carta kawalan pembolehubah untuk diperkenalkan kepada syarikat Perstima; Pendekatan kaedah simpleks dan kaedah unjuran karmarkar dalam pengaturcaraan linear; Kawalan inventori untuk proses pengeluaran di sebuah industri menggunakan MRP II; Satu sorotan sejarah perkembangan penentu dan penggunaannya; Matematik dalam tamadun Islam; Pusat sumber matematik sekolah menengah; Matapelajaran analisis berangka dan kaedah berangka di beberapa universiti di Malaysia : satu tinjauan [mikrofilem] - Abdul Malik Ahmad Kasim; Abdullah Ismail; Heng, Ai Looi; Kharshiah Khalid; Mohd. Ali Abd. Hamid; Mohammad Faiz Salleh; Mohd. Haniz Kamarudin; Md. Ruslan Idris; Ramli Hamat; Rasidah Puteh; Suganthi K. Subramaniam (Sekudai : UTM, 1993)
Kertas projek (Sarjana Muda Sains serta Pendidikan) - Universiti Teknologi Malaysia, 1993