Kajian terhadap lokomotif kelas 22 dan kelas 23; Pengangkutan sungai di Semenanjung Malaysia; Kajian mengenai teknik-teknik mengukur daya pengeluaran; Permodelan dan simulasi keatas pelancar motor alternatif menggunakan pendekatan robotik; Pemodelan dan kawalan aras dandang; Perusahaan memproses buluh :penumpuan ke atas rekabentuk mesin menganyam kelarai; Merekabentuk dan membina sebuah penjanakuasa dengan menggunakan tenaga ombak; Rekabentuk, membina dan menguji kerangka motosikal [mikrofilem] - Zulkarnain Husain; Abd. Riff Puteh; Abu Bakar Mohd. Awi; Ahmad Husni Ibrahim; Ahmad Jaafar; Ahmad Mustazaf Osman; Ahmad Sukarno Ibrahim; Aidi Ismail (Kuala Lumpur : UTM, 1987)
Tesis (Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik) - Universiti Teknologi Malaysia, 1987