Prosedur pengambilan balik tanah secara paksa; Kajian perletakan dan keperluan ruang stesen bas, kajian kes : Stesen bas bandar Teluk Intan; Kajian perletakan tempat letak kereta di pusat bandar, kajian kes : Jalan di sekitar pasar besar, Macang, Kelantan; Kesesuaian konsep kondominium sebagai alternatif perumahan kos rendah; Kajian bengkel-bengkel di lot-lot perkedaian di taman perumahan, Rujukan : di Taman Melaka Baru, Melaka; Kajian keberkesanan konsep Pasar Seni, Kuala Lumpur sebagai satu daya tarikan bandar; Kajian kesesuaian perletakan stesen minyak, kajian kes : Jalan Sultan Ibrahim, Kota Bharu Kelantan; Setinggan dan masalahnya di kawasan Majlis Perbandaran Johor Bahru, kawasan rujukan : Kampung Setinggan, Johor [mikrofilem] - Heng, Weng Keng; Kamal Mohd. Idris; Ku Adnan Ku Yunus; Laila Noor Su'aidah Kamaruddin; Masor Aripin; Mohammad Jasni Johari; Mohd. Razah Mat Yaman; Mohamad Roslan Mokhtar (Kuala Lumpur : UTM, 1988)
Kajian topika (Diploma Perancangan Bandar dan Wilayah) - Universiti Teknologi Malaysia, 1988