Vandalisma element lanskap dan 'exterior facade', kajian kes : Jalan Tun Abdul Razak, Jalan Wong Ah Fook, Jalan Trus, Johor Bahru; Perancangan pengekalan dan pemeliharaan bangunan-bangunan lama di kawasan perancangan pusat, kajian kes : bandar Ipoh; Kajian kesan perlaksanaan pusat pertumbuhan desa Parit Seraya, Pontian, Johor; Pemuliharaan ditapak bersejarah sebagai langkah ke arah tujuan perlancungan, kajian kes : Kuala Selangor; Kajian masalah-masalah penjaja di bandar Batu Pahat, Kajian kes : Majlis Daerah Batu Pahat Barat; Tinjauan ringkas ke atas penyertaan awam dalam penyediaan pelan struktur Johor Bahru; Kajian penyediaan lanskap di kawasan perniagaan, kajian kes : Cabang Tiga Pengkalan Chepa, Kota Bahru; Bangunan tinggi dan kawalan plot ratio, kajian kes : bandar Butterworth [mikrofilem] - Nor Hishammudin Ismail; Nurizah Nasir; Nurshikhah Daud; Redzuan Idris; Roslan Mohamed Mazlan; Saidah Mahmud; Zamzuri Yaacob; Ho, Seng Kiat (Kuala Lumpur : UTM, 1988)
Latihan ilmiah (Diploma Perancangan Bandar dan Wilayah) - Universiti Teknologi Malaysia, 1988