Silsilah Mafahim Yajibu an Tusahhah - Umar Abdullah Kamil (Mesir : Dar al-Mustafa, 2005)
v.2 Kalimah hadiah fi al-hayatu al-barzakhiyah -- v.3 Kalimah hadiah fi al-tawasul -- v.4 Kalimah hadiah fi al-istighaasih -- v.5 Kalimah hadiah fi ahkamul qubur -- v.6 Kalimah hadiah fi al-ziarah wasyaddu ar-rihaal -- v.7 Kalimah hadiah fi at-tabarruk -- v.8 Kalimah hadiah fi al-bid'ah -- v.9 Kalimah hadiah fi la yuntiju hukman -- v.10 Kalimah hadiah fi al-ihtifal bilmaulid -- v.11 Kalimah hadiah fi hadithu la tatiruni