Penyingkiran rasa dan bau dari air yang boleh di minum /
Pada tahun-tahun kebelakangan ini kebanyakan air mentah yang menjadi sumber kepada loji rawatan telah tercemar dengan begitu teruk. Proses rawatan secara konvensional tidak mampu untuk menyingkirkan bau dan rasa yang teruk dari air tersebut. Dengan itu ada loji air yang terpaksa ditutup. Kajian ini...
Prif Awdur: | 431711 Sh Abu Bakar Ali |
---|---|
Fformat: | |
Cyhoeddwyd: |
Sekudai : UTM,
1993
|
Pynciau: |
Eitemau Tebyg
-
Pengangkutan enapan di Pelabuhan Johor; Masalah penggelodakan di struktur pengambilan : satu kajian model; Pembangunan sistem "user friendly" untuk merekabentuk dan simulasi hasilan takungan; Penyingkiran rasa dan bau dari air yang boleh di minum; Masalah penggelodakan di struktur pengambilan : satu kajian model / [mikrofilem]
gan: Asniza Sarmo, et al.
Cyhoeddwyd: (1993) -
Penyingkiran warna dari air menggunakan bahan-bahan tempatan/
gan: 205844 R. Selvaraju L. Ramasamy
Cyhoeddwyd: (1987) -
Penyingkiran warna dari air menggunakan bahan-bahan tempatan/
gan: 404535 Zamakhsari Zulkifli
Cyhoeddwyd: (1987) -
Penyingkiran warna daripada air sampel menggunakan karbon teraktif /
gan: 339951 Mohd. Zafuan Arif Kadim
Cyhoeddwyd: (2003) -
Penyingkiran warna dari air dengan menggunakan bahan-bahan tempatan - arang kayu/
gan: 404514 Rokiah Idris
Cyhoeddwyd: (1987)