Dato' Syed Ahmad Jamal : tokoh Seniman Negara ke 2 - Zainal Jaslan; Malaysia. Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan (Kuala Lumpur : Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan, 2003)
02