Syair cinta - 311938 Intan Arnida (Shah Alam, MY : Alaf 21 Sdn. Bhd., 2009)
CINTA antara Dayang Sabrina dan Ungku Isfan tidak boleh dipisahkan lagi walaupun telah dihalang oleh Ungku Saerah. Namun, bermulalah suatu episod duka di mana Dayang termakan janji manis wanita itu untuk menerima jemputan ke suatu majlis. Di situlah, Dayang menerima segala kemarahan dan kebencian wanita itu. Dia dituduh cuba menjerat cinta Ungku Isfan semata mata kerana kedudukan dan kemewahannya. Dia turut diselar de ngan kata-kata nista yang benar-benar merobek jiwanya. Hati Dayang tercalar bagai dihiris sembilu. Siapa yang mahu diri dihina sedemikian rupa? Lantaran, dia melarikan diri dengan hati yang lara dan perasaan yang hiba sehingga terlibat dalam suatu kemalangan ngeri. Mujur, nyawanya masih panjang. Trauma keca catan wajah yang dialami berat untuk ditanggung walaupun telah dibedah. Lima tahun berlalu... Dayang bangkit dengan suatu tekad. Dia mesti membalas dendam. Keangkuhan dan keegoaan Ungku Saerah harus ditundukkan. Namun, niatnya tidak sampai ke peng hujung apabila munculnya seorang lelaki yang telah lama meng hilang. Kehadirannya membongkar suatu peristiwa yang berlaku di dalam keluarga ternama itu.