Faktor yang mempengaruhi pencapaian akademik pelajar tahun satu dalam peperiksaan SPM dan SPMV bagi tahun 2000 dari Jabatan Pendidikan Teknik dan Vokasional, Fakulti Pendidikan, Universiti Teknologi Malaysia - 221443 Amir Azmi (Skudai : Universiti Teknologi Malaysia, 2002)
Kertas Projek (Sarjana Muda Teknologi serta Pendidikan (Kejuruteraan Jentera)) - Universiti Teknologi Malaysia, 2002