Menyanjung khidmat cemerlang dan derma bakti Fatimah bte Hashim, universiti ini menganugerahkan kepadanya Ijazah Kehormat Doktor Pendidikan = In recognition of the excellent service and contributions rendered, this university confers upon Fatimah bte Hashim the honorary degree of Doctor of Education [certificate] - 495834 Universiti Teknologi Malaysia; Fatimah Hashim (Skudai : Universiti Teknologi Malaysia, 2000)
44