Pembinaan sistem pengesan tetulang didalam struktur konkrit - 233915 Santana Rajan Perumale (Sekudai : UTM, 1994)
projek ini bertujuan untuk membina sistem pengesan tetulang bagi menentukan kedudukan dan arah tetulang, ketebalan penutup dan diameter tetulang dalam struktur konkrit. Proses pembinaan ini dijalankan dengan menggunakan prinsip aruhan elektromagnet. Arus ulangalik yang mengalir dalam penduga akan menghasilkan medan magnet dengan fluks tertentu. Apabila bahan feromagnetik diletak dalam medan ini, fluks yang dihasilkan akan berubah. perubahan fluks ini akan mempengaruhi arus aruhan. perubahan arus ini telah dianalisa untuk mendapatkan carta-carta tentukuran bagi ketebalan penutup dan diameter tetulang.