Sistem maklumat jaringan bekalan elektrik kampus Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Skudai - 236974 Mohd. Azua Mohd. Zain (Sekudai : UTM, 1994)
Era penggunaan GIS telah mula dirasai dan merangsang kebanyakan organisasi swasta dan juga jabatan-jabatan kerajaan dinegara ini. Sistem yang sebelum ini hanya dikuasai dan dimonopoli oleh organisasi yang berkait rapat dengan geografi kini telah tersebar kepada penggunaan yang lebih meluas seperti di dalam penyelenggaraan industri berkaitan dengan tenaga elektrik. Tenaga elektrik ada;ah satu tenaga yang amat penting pada masa kini, tanpanya kemungkinan lumpuhnya sesuatu negara itu adalah tidak menghairankan. Jesturu itu hasil akhir kajian ini adalah membentuk satu sistem maklumat yang dapat digunakan berdasarkan kemampuan perisian GENASYS untuk pengurusan dan pentadbiran UnitElektrik UTM, Skudai dengan bantuan komputer.