Pengajian kesan perubahan suhu dan kepekatan larutan kanji sagu terhadap penghasilan sirap glukosa dengan penggunaan enzim-enzim /
Produk penghidrolisisan kanji (SHP) bernilai dekstrosa kesamaan (DE) rendah dan tinggi dapat diperolehi daripada kanji sagu dengan penghidrolisan menggunakan enzim-enzim pada kepekatan dan suhu yang optimal. Kanji dalam keadaan larutan dicecairkan oleh enzim Termamyl LS ( amilase) dan seterusnya dih...
Main Author: | 387093 Teng, Chee Kin |
---|---|
Format: | |
Published: |
Kuala Lumpur : UTM,
1994
|
Subjects: |
Similar Items
-
Kaedah pembetulan tegasan ricih aliran rerambut : satu perbandingan; Reogram untuk polietilena dari indeks aliran leburan; Guna semula plastik : kaedah pirolisis; Faktor-faktor yang mempengaruhi kekuatan panel komposit gentian kaca : susunan gentian; Pengajian kesan perubahan suhu dan kepekatan larutan kanji sagu terhadap penghasilan sirap glukosa dengan penggunaan enzim-enzim; Guna semula plastik kaedah larutan / [mikrofilem]
by: Amir Abd. Rahman, et al.
Published: (1994) -
Penghasilan sirap glukosa berfruktosa tinggi dari kanji ubi keledek Msp94
by: Hasnah Haron,, et al.
Published: (2005) -
Kajian awal terhadap penghasilan enzim pensakaridaan kanji oleh kulat Rhizopus sp /
by: 238591 Alawiah Abdullah
Published: (1994) -
Penentuan parameter kinetik enzim (Vmaks dan Km) untuk sistem kanji sagu-a-amilase /
by: 322487 Ari Helmy Mohd. Sapari
Published: (2000) -
Kesan suhu ke atas penghasilan enzim glukosidase oleh Aspergillus niger /
by: 374219 Mohd. Yunos Talib @ Khalid
Published: (1991)