Penyingkiran kadmium dan plumbum dalam sampel-sampel air dan air larut lesap menggunakan tempurung kelapa sawit terubahsuai - 284026 Fadil Othman (Sekudai : UTM, 1997)
Tesis (Doktor Falsafah) - Universiti Teknologi Malaysia, 1997