Tinjauan terhadap kesediaan guru-guru sains dan matematik tingkatan enam di sekolah-sekolah menengah Negeri Johor menggunakan Bahasa Inggeris dalam pengajaran dan pembelajaran sains dan matematik - 430472 Ab. Rashid Johar (Skudai : Universiti Teknologi Malaysia, 2006)
Thesis (Sarjana Pendidikan (Pengukuran dan Penilaian)) - Universiti Teknologi Malaysia, 2006