Pembinaan dan pengesahan instrumen ujian literasi pentaksiran - Rohaya Talib, 1963-; Mohd. Najib Abdul Ghafar, supervisor; Fakulti Pendidikan (2009)
Thesis (Ph.D (Pengukuran dan Penilaian Pendidikan)) - Universiti Teknologi Malaysia, 2009