Pengajaran statik berkomputer untuk pelajar sains dan kejuruteraan - 193331 Jaradah Saali (Sekudai : UTM, 1995)
Projek ini meliputi pembinaan satu perisian kursus berkomputer untuk pengajaran Statik di peringkat tahun pertama kursus Diploma dan Sarjana (Kejuruteraan Jentera, kejuruteraan Elektrik dan Kejuruteraan Awam). Perisian kursus ini akan dapat membantu pemahaman pelajar dalam pelajaran Statik dan juga dapat membantu tenaga pengajar khususnya pensyarah dalam menyampaikan objektif pengajaran mereka. Pembinaan perisian kursus berkomputer ini adalah menggunakan perisian "Computer Integrated Learning" (ComIL). ComIL di dalam Bahasa Melayunya di kenali sebagai " Pembelajaran Sepadu Berkomputer". Sistem ComIL adalah suatu sistem yang dibangunkan secara berperingkat-peringkat dalam bentuk perisian kursus pendidikan. Perisian kursus yang dibina ini meliputi pengajaran teori beserta gambarajah, contoh-contoh yang berkaitan dan diakhir setiap tajuk diberikan contoh untuk diselesaikan oleh pelajar-pelajar dengan bantuan komputer.