HIMPUNAN AMALAN HARIAN : KUMPULAN ZIKIR & DOA PILIHAN - Jalaluddin Ahmad, author 335969 (Kuala Lumpur : Darul Nu'man)
Setiap langkah yang digerak, setiap denyutan nadi yang berdetik, sentiasa mengandungi rahmat dan nikmat Allah yang mencurah tanpa hentinya. Jalinan rindu antara manusia dan Allah SWT terukir dalam rasa syukur terhadap anugerah yang diberikan. Bagi merealisasikan kejernihan harapan dan kesyukuran itu, perbanyakkanlah berzikir mengagungkan asma' Allah dan berselawat atas kekasihNya serta menadah tangan memanjatkan doa kehadrat Ilahi. Kehidupan di dunia berlandaskan Al-Quran dan Sunnah, bagaikan sumber utama yang menghasilkan kekuataan kalbu. Ceriakan keindahan pagi dengan memuji dan mensyukuri segala nikmat Allah, sinari pula tabir malam dengan bertaqarrub yakni mendekatkan keberkatan dalam kehidupan, sekaligus mendidik jiwa dan moral yang diredhaiNya. Semoga buku ini bermanfaat dan dijadikan panduan bagi setiap hamba yang ingin mendekatkan diri dengan Penciptanya, insya Allah.