Keperluan mengujudkan profesion pembantu bengkel kemahiran hidup di Sekolah Menengah : satu tinjauan - 219393 M. Osman Ibrahim (Sekudai : UTM, 1995)
Kertas projek (Sarjana Muda Teknologi serta Pendidikan (Kemahiran Hidup)) - Universiti Teknologi Malaysia, 1995