Pengisihan selari - 233946 Ungku Abu Bakar Ungku Othman (Sekudai : UTM, 1995)
Laporan ini sebenarnya bertujuan untuk mengkaji sistem pengaturcaraan selari. Perbincangan akan dibuat berkisar tentang bagaimana pengisihan selari akan diimplementasi dengan menggunakan perkakasan Superkomputer Cray. Projek ini juga akan membincangkan masa pepmprosesan yang dapat menunjukkan keupayaan bagi pelaksanaan sesuatu algoritma. Masa pemprosesan yang diukur dipanggil masa kerumitan algoritma. Jadi projek ini akan menerangkan bagaimana masa kerumitan diukur dengan menggunakan kaedah matematik. Dua algoritma pengisihan selari akan diaturcarakan dan perbezaan akan dibuat bagi menentukan algoritma yang lebih baik dari segi kelajuan pemprosesan. Perbezaan akan dibuat kepada algoritma pengisihan bersiri. Algoritma pengisihan selari itu ialah Pengisihan Transposisi Genap-Ganjil (Odd-Even Transposition Sort) dan Isihan Buih SecaraSelari (Parallel Bubble Sort)