Sistem pengurusan insuran Perbadanan Niaga Felda - 412939 Amir Hassan Abdul Wahid (Kuala Lumpur : UTM, 1986)
Sistem pengurusan insuran Perbadanan Niaga Felda adalah satu sistem cadangan untuk mengendalikan proses penyimpanan maklumat am pelanggan, maklumat premium dan maklumat tuntutan bersama-sama pengeluaran laporan penting yang perlu bagi tujuan penganalisaan dan perangkaan. Sistem ini boleh mengujudkan satu perkhidmatan yang pantas, kemas dan lebih meyakinkan terhadap ketepatan maklumat yang disimpan. Unit insuran PNF sebenarnya menguruskan TIGA jenis polisi iaitu polisi personal, polisi fleet dan polisi am. Walaupun begitu, sistem cadangan ini akan menitikberatkan kepada penggunaan terhadap DUA jenis polisi sahaja iaitu polisi personal dan polisi fleet. Sistem cadangan ini dilaksanakan dengan penggunaan mikrokomputer dan sofwer sistem pengurusan pangkalan data dBASE III. Secara amnya, pemprosesan segala maklumat dilakukan mengikut sistem pemprosesan berkelumpok dan proses kemaskininya dijalankan secara interaktif bagi kemudahan pihak pengguna mengendalikan sistem ini. Ini disebabkan segala yang hendak dilakukan adalah mengikut arahan tertentu yang mudah diikuti oleh pihak pengguna.