TUJUH TABIAT ORANG YANG AMAT BERKESAN : Memulihkan Etika Akhlak - Covey, Stephen R., author 424860; Leo, Ann Mean, translator 346155; Adibah Amin, 1936-, editor 284347 (Petaling Jaya, Selangor : Prentice Hall, 1996)
Dalam Tujuh Tabiat Yang Amat Berkesan, pengarang Stephen R. Covey mempersembahkan suatu kaedah yang menyeluruh, bersepadu dan berpusatkan prinsip untuk menyelesaikan masalah peribadi dan profesional. Melalui pengertian yang mendalam serta anekdot tajam, Covey mendedahkan suatu jalan yang berperingkat untuk hidup dengan keadilan, integriti, kejujuran dan kemuliaan kemanusiaan - prinsip-prinsip yang memberi kita perlindungan untuk menyesuaikan diri kepada perubahan serta kebijaksanaan dan kuasa mendapatkan manfaat dari peluang yang dilahirkan.