PENGGUNAAN BAHAN-BAHAN YANG HARAM & NAJIS DALAM MAKANAN & UBAT-UBATAN : SATU PEMBAHASAN MENGENAL BAHAN-BAHAN HARAM & NAJIS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PEMPROSESAN MAKANAN & UBAT-UBATAN SEMASA MENURUT PERSPEKTIF ISLAM /

Umat Islam perlu kepada pendedahan isu-isu baru yang mempunyai hubungan secara langsung dengan kehidupan mereka. Pengarang buku ini Dr. Nazih Hammad adalah seorang sarjana Islam yang berkaliber. Beliau memperolehi ijazah Doktor Falsafah dari Kuliah Darul Al-Ulum, Unerversiti Al-Qaherah, Mesir dalam...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Nazih Hammad, Dr., author 340434
Format: text
Language:may
Published: Kuala Lumpur : Al-Hidayah Publishers, 2004
Subjects:
Description
Summary:Umat Islam perlu kepada pendedahan isu-isu baru yang mempunyai hubungan secara langsung dengan kehidupan mereka. Pengarang buku ini Dr. Nazih Hammad adalah seorang sarjana Islam yang berkaliber. Beliau memperolehi ijazah Doktor Falsafah dari Kuliah Darul Al-Ulum, Unerversiti Al-Qaherah, Mesir dalam bidang syari'ah. Pernah menjadi pensyarah di Fakulti Syari'ah dan Pengajian Islam Universiti Ummul Qura, Makkah Al-Mukarramah. Beliau juga adalah salah seorang Ahli Jawatankuasa Akademi Figh Islam di bawah Pertubuhan Mu'tamar Islam dan juga Ahli Jawatankuasa Majlis Figh Amerika Utara. Beliau juga telah banyak menghasilkan karya dalam berbagai-bagai tajuk yang berkaitan dengan Syari'ah Islamiyyah.