PENGGUNAAN BAHAN-BAHAN YANG HARAM & NAJIS DALAM MAKANAN & UBAT-UBATAN : SATU PEMBAHASAN MENGENAL BAHAN-BAHAN HARAM & NAJIS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PEMPROSESAN MAKANAN & UBAT-UBATAN SEMASA MENURUT PERSPEKTIF ISLAM /
Umat Islam perlu kepada pendedahan isu-isu baru yang mempunyai hubungan secara langsung dengan kehidupan mereka. Pengarang buku ini Dr. Nazih Hammad adalah seorang sarjana Islam yang berkaliber. Beliau memperolehi ijazah Doktor Falsafah dari Kuliah Darul Al-Ulum, Unerversiti Al-Qaherah, Mesir dalam...
Autor principal: | |
---|---|
Formato: | text |
Idioma: | may |
Publicado em: |
Kuala Lumpur : Al-Hidayah Publishers,
2004
|
Assuntos: |
_version_ | 1826419413901901824 |
---|---|
author | Nazih Hammad, Dr., author 340434 |
author_facet | Nazih Hammad, Dr., author 340434 |
author_sort | Nazih Hammad, Dr., author 340434 |
collection | OCEAN |
description | Umat Islam perlu kepada pendedahan isu-isu baru yang mempunyai hubungan secara langsung dengan kehidupan mereka. Pengarang buku ini Dr. Nazih Hammad adalah seorang sarjana Islam yang berkaliber. Beliau memperolehi ijazah Doktor Falsafah dari Kuliah Darul Al-Ulum, Unerversiti Al-Qaherah, Mesir dalam bidang syari'ah. Pernah menjadi pensyarah di Fakulti Syari'ah dan Pengajian Islam Universiti Ummul Qura, Makkah Al-Mukarramah. Beliau juga adalah salah seorang Ahli Jawatankuasa Akademi Figh Islam di bawah Pertubuhan Mu'tamar Islam dan juga Ahli Jawatankuasa Majlis Figh Amerika Utara. Beliau juga telah banyak menghasilkan karya dalam berbagai-bagai tajuk yang berkaitan dengan Syari'ah Islamiyyah. |
first_indexed | 2024-03-05T04:15:47Z |
format | text |
id | KOHA-OAI-TEST:315344 |
institution | Universiti Teknologi Malaysia - OCEAN |
language | may |
last_indexed | 2024-03-05T04:15:47Z |
publishDate | 2004 |
publisher | Kuala Lumpur : Al-Hidayah Publishers, |
record_format | dspace |
spelling | KOHA-OAI-TEST:3153442022-03-15T03:04:15ZPENGGUNAAN BAHAN-BAHAN YANG HARAM & NAJIS DALAM MAKANAN & UBAT-UBATAN : SATU PEMBAHASAN MENGENAL BAHAN-BAHAN HARAM & NAJIS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PEMPROSESAN MAKANAN & UBAT-UBATAN SEMASA MENURUT PERSPEKTIF ISLAM / Nazih Hammad, Dr., author 340434 textKuala Lumpur : Al-Hidayah Publishers,2004©2004mayUmat Islam perlu kepada pendedahan isu-isu baru yang mempunyai hubungan secara langsung dengan kehidupan mereka. Pengarang buku ini Dr. Nazih Hammad adalah seorang sarjana Islam yang berkaliber. Beliau memperolehi ijazah Doktor Falsafah dari Kuliah Darul Al-Ulum, Unerversiti Al-Qaherah, Mesir dalam bidang syari'ah. Pernah menjadi pensyarah di Fakulti Syari'ah dan Pengajian Islam Universiti Ummul Qura, Makkah Al-Mukarramah. Beliau juga adalah salah seorang Ahli Jawatankuasa Akademi Figh Islam di bawah Pertubuhan Mu'tamar Islam dan juga Ahli Jawatankuasa Majlis Figh Amerika Utara. Beliau juga telah banyak menghasilkan karya dalam berbagai-bagai tajuk yang berkaitan dengan Syari'ah Islamiyyah.Umat Islam perlu kepada pendedahan isu-isu baru yang mempunyai hubungan secara langsung dengan kehidupan mereka. Pengarang buku ini Dr. Nazih Hammad adalah seorang sarjana Islam yang berkaliber. Beliau memperolehi ijazah Doktor Falsafah dari Kuliah Darul Al-Ulum, Unerversiti Al-Qaherah, Mesir dalam bidang syari'ah. Pernah menjadi pensyarah di Fakulti Syari'ah dan Pengajian Islam Universiti Ummul Qura, Makkah Al-Mukarramah. Beliau juga adalah salah seorang Ahli Jawatankuasa Akademi Figh Islam di bawah Pertubuhan Mu'tamar Islam dan juga Ahli Jawatankuasa Majlis Figh Amerika Utara. Beliau juga telah banyak menghasilkan karya dalam berbagai-bagai tajuk yang berkaitan dengan Syari'ah Islamiyyah.Nur Arikah Budiman;PSZJBLCoagulantsURN:ISBN:9830995917 |
spellingShingle | Coagulants Nazih Hammad, Dr., author 340434 PENGGUNAAN BAHAN-BAHAN YANG HARAM & NAJIS DALAM MAKANAN & UBAT-UBATAN : SATU PEMBAHASAN MENGENAL BAHAN-BAHAN HARAM & NAJIS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PEMPROSESAN MAKANAN & UBAT-UBATAN SEMASA MENURUT PERSPEKTIF ISLAM / |
title | PENGGUNAAN BAHAN-BAHAN YANG HARAM & NAJIS DALAM MAKANAN & UBAT-UBATAN : SATU PEMBAHASAN MENGENAL BAHAN-BAHAN HARAM & NAJIS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PEMPROSESAN MAKANAN & UBAT-UBATAN SEMASA MENURUT PERSPEKTIF ISLAM / |
title_full | PENGGUNAAN BAHAN-BAHAN YANG HARAM & NAJIS DALAM MAKANAN & UBAT-UBATAN : SATU PEMBAHASAN MENGENAL BAHAN-BAHAN HARAM & NAJIS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PEMPROSESAN MAKANAN & UBAT-UBATAN SEMASA MENURUT PERSPEKTIF ISLAM / |
title_fullStr | PENGGUNAAN BAHAN-BAHAN YANG HARAM & NAJIS DALAM MAKANAN & UBAT-UBATAN : SATU PEMBAHASAN MENGENAL BAHAN-BAHAN HARAM & NAJIS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PEMPROSESAN MAKANAN & UBAT-UBATAN SEMASA MENURUT PERSPEKTIF ISLAM / |
title_full_unstemmed | PENGGUNAAN BAHAN-BAHAN YANG HARAM & NAJIS DALAM MAKANAN & UBAT-UBATAN : SATU PEMBAHASAN MENGENAL BAHAN-BAHAN HARAM & NAJIS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PEMPROSESAN MAKANAN & UBAT-UBATAN SEMASA MENURUT PERSPEKTIF ISLAM / |
title_short | PENGGUNAAN BAHAN-BAHAN YANG HARAM & NAJIS DALAM MAKANAN & UBAT-UBATAN : SATU PEMBAHASAN MENGENAL BAHAN-BAHAN HARAM & NAJIS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PEMPROSESAN MAKANAN & UBAT-UBATAN SEMASA MENURUT PERSPEKTIF ISLAM / |
title_sort | penggunaan bahan bahan yang haram najis dalam makanan ubat ubatan satu pembahasan mengenal bahan bahan haram najis yang digunakan di dalam pemprosesan makanan ubat ubatan semasa menurut perspektif islam |
topic | Coagulants |
work_keys_str_mv | AT nazihhammaddrauthor340434 penggunaanbahanbahanyangharamnajisdalammakananubatubatansatupembahasanmengenalbahanbahanharamnajisyangdigunakandidalampemprosesanmakananubatubatansemasamenurutperspektifislam |