Sistem penjejakan aset dan ruang FSKSM (SPAR) - 181220 Zainab Abdul Hamid (Sekudai : UTM, 1996)
Sistem Penjejakan Aset dan Ruang merupakan sebuah sistem maklumat yang dibangunkan untuk tujuan menjejak aset dan ruang Fakulti Sains Komputer dan Sistem Maklumat. Sistem ini memudahkan penjejakan lokasi aset serta status dan lokasi. Ia akan menjadikan proses audit aset lebih mudah dengan memberikan lokasi serta penggunaan khusus setiap aset. Dengan adanya sistem ini proses memohon aset dan ruang menjadi lebih mudah. Sistem ini direkabentuk supaya boleh beroperasi di dalam persekitaran rangkaian, untuk membolehkan penggunaan secara serentak oleh lebih dari satu pengguna. Sistem ini terdiri daripada 3 modul utama, iaitu penjejakan aset, penjejakan ruang dan sistem maklumat pembekal. Sistem akan menyediakan laporan bercetak serta fasiliti kueri. Ia dibangunkan menggunakan Microsoft Access 2.0.