Penggunaan komputer untuk merujuk Al Quran - 460592 Che Zainon Che Awang (Sekudai : UTM, 1988)
Kajian bagi membangunkan satu sistem yang membolehkan penggunaan komputer dalam merujuk Al-Quran ini telah dimulakan pada pertengahan Semester Julai Sessi 1987. Tujuan membangunkan sistem ini ialah untuk menyimpan terjemahan ayat-ayat Al-Quran dalam komputer dan membolehkan proses merujuk kembali ayat-ayat tersebut dapat dilakukan. Kajian yang dibuat boleh dibahagikan kepada dua peringkat iaitu:- Peringkat 1 : Memahami bagaimana Al-Quran dirujuk secara manual dan meninjau usaha-usaha merekabentuk sistem berkomputer. Peringkat 2 : Pengaturcaraan sistem meliputi (i) Format skrin menu (ii) Proses dan pengaturcaraan (iii) Manual pengguna.