Pengurusan kawalan keselamatan dalam kawasan kediaman komuniti berpagar berkonsep 'Gated and Guarded Area' - 386696 Nor Zaid Kamaruzaman (Skudai : Universiti Teknologi Malaysia, 2005)
Thesis (Sarjana Sains (Pengurusan Fasiliti)) - Universiti Teknologi Malaysia, 2005