Punca ketegangan dan hubungannya dengan kepuasan kerja guru-guru di sekolah menengah utama di daerah Johor Bahru - 390418 Syed Hasan Syed Abdul Rahman Alkap (Sekudai : UTM, 1997)
Tesis (Sarjana Pendidikan (Teknologi Pendidikan)) - Universiti Teknologi Malaysia, 1998