Cadangan merekabentuk bangunan istana kediaman kepada tuan yang terhormat yang dipertuan Negeri Sabah di Sepanggar Bay, Kota Kinabalu, Sabah - 231763 Marcellus Atiu (Skudai : UTM, 1998)
Tesis (Sarjana Muda Senibina) - Universiti Teknologi Malaysia, 1998