Pembangunan Perisian Pengajaran dan Pembelajaran Mata Pelajaran Kemahiran Hidup Unit Pelajaran Teras Tanaman Hiasan - Yeo, Kee Jiar, 1959- 257316; Universiti Teknologi Malaysia. Fakulti Pendidikan 4664 (Skudai, Johor : Penerbit UTM, 2008)
Penggunaan komputer dalam pendidikan ialah satu strategi yang bertujuan untuk membangunkan masyarakat berteknologi tinggi sejajar dengan Wawasan 2020. Konsep pengajaran dan pembelajaran berbantukan komputer telah diterima baik pada masa sekarang, namum bilangan perisian kursus dalam Bahasa Melayu adalah kurang berbanding dengan Bahasa Inggeris. Maka satu usaha untuk membangunkan perisian kursusnya dalam Bahasa Melayu perlu dilakukan yang meliputi semua mata pelajaran. Bagi mencapai matlamat itu, golongan pendidik sendiri perlu terlibat dalam proses pembangunan perisian berdasarkan kreativiti dan penghayatan mereka. Berkat usaha, satu perisian pengajaran dan pembelajaran bertajuk “Komponen Elektronik: Nama, Simbol Dan Fungsi” telah dibangunkan. Perisian ini adalah untuk pelajar-pelajar tingkatan dua yang mengambil mata pelajaran “Kemahiran Hidup Bersepadu”. Perisian ini merangkumi objektif, tutorial, latihan dan kuiz serta klip video bagi tujuan mengukuhkan pemahaman pelajar tentang subjek yang dipelajari. Perisian Authorware 7.0 telah digunakan dalam pembangunan perisian ini dan disokong dengan penggunaan perisian lain seperti adobe photoshop, macromedia SWISHmax, Sony Sound Forge 8 dan Ulead VideoStudio 10.