Keberkesanan sekolah dari segi akademik dan kaitannya dengan gaya kepimpinan pengetua. Kajian di sekolah-sekolah menengah daerah Tamparuli,Sabah - 522060 Justin B. Rumpod; Asarudin Ashari, supervisor; Fakulti Pendidikan (2000)
Thesis (Sarjana Pendidikan (Pengurusan dan Pentadbiran)) - Universiti Teknologi Malaysia, 2000