Wahai Anakku yang Tercinta - Pauzi Awang, translator 368743 (Petaling Jaya, Selangor : Galeri Ilmu Sdn. Bhd., 2011)
Aiyyuhal Waladul-Muhibb ialah sebuah karya indah. Malah termasuk salah sebuah kitab di dalam senarai kitab-kitab yang diterbitkan oleh Lajnah Antarabangsa Bagi Penterjemah Hasil-Hasil Karya Indah yang telah disepakati antara UNESCO dan Kerajaan Lubnan bertarikh 6 Disember 1948. Karya ini diberi sambutan istimewa oleh penggemar dan pencinta ilmu tasawuf, dibaca berulang kali dan dihadamkan kandungannya. Kerana nilainya yang tinggi itu, karya ini telah diterjemahkan ke beberapa bahasa termasuk bahasa Perancis. Di dalamnya terkandung mutiara-mutiara nasihat daripada Imam Al-Ghazali yang tidak ternilai.nIa mampu menjauhkan kita daripada ajaran-ajaran sesat untuk keselamatan dunia dan akhirat. Persoalan sulit da rumit dijawab oleh Imam al-Ghazali sebagai panduan untuk kita semua. Di dalam risalah Aiyyujal Waladul-Muhibb inilah, dikatakan Imam Ghazali menumpahkan segala ilmu didadanya. Beruntunglah sesiapa yang membaca dan beramal dengannya.