New descriptor for object detection using an improved ensemble-based technique - Amin Mohamed Ahsan, 1974-, author; Dzulkifli Mohamad, supervisor; Fakulti Kejuruteraan. Sekolah Komputeran (Johor Bahru, Johor : Universiti Teknologi Malaysia, 2015)
Thesis (Doktor Falsafah, Bidang Penyelidikan: Sains Komputer)) - Universiti Teknologi Malaysia, 2015