Analysis and translation of Kitab Al-Mudarabah of Al-Mabsut by Al-Sarakhsi (d.483/1090) - Mohd. Hilmi Ramli, 1982-, author; Mohamad Zaini Othman, supervisor; Sekolah Pengajian Siswazah (Johor Bahru, Johor : Universiti Teknologi Malaysia, 2016)
Thesis (Sarjana Falsafah) - Universiti Teknologi Malaysia, 2016