Masjid Tengku Ampuan Jemaah : Bukit Jelutong, Shah Alam - Shafezah Abdul Wahab, author 609309; Kamalizahri Abd. Malek, photographer 640478; Kamarudin Diran, book designer 609311; Selangor. Dewan di-Raja, issuing body (Shah Alam, Selangor : Dewan di-Raja Selangor, 2013)
Masjid Tengku Ampuan Jemaah telah dirasmikan oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj pada 16 Mac 2013. Masjid Diraja ini mula dibina pada bulan Mei 2010 dan siap sepenuhnya pada bulan Mac 2013. la dibina di atas kawasan seluas 2.07 hektar (5.12 ekar) dan Masjid ini boleh memuatkan kirakira 4,000 jemaah pada satu-satu masa. Masjid Diraja ini dinamakan sempena nama Almarhumah Tengku Ampuan Jema ah binti Raja Ahmad iaitu Paduka Ninda Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj (Sultan Selangor Ke-9).