KAMUS SEERTI - Hasan Muhammad Ali 1928-, author 407344; Mohd. Nadzar Mohd. Shariff, author 635014; Wan Mansor Wan Dewa, author 635015; Abd. Rahman Hj. Salleh, author 635016 (Kuala Lumpur, : Penerbit Fajar Bakti Sdn. Bhd., 1997)
Kamus edisi ini telah diperlengkap dan diperluas untuk mengandungi kata seerti Melayu bersama dengan persamaannya dalam bahasa Inggeris. Setiap entri dijeniskan mengikuti kelas kata masing-masing. Mengandungi kira-kira 4400 entri, tambahan sebanyak 1200 entri edisi awal. Lebih lengkap dan sesuai untuk rujukan para pelajar sekolah dan masyarakat umum dalam mempelajari sambil mengenali kata seerti bahasa Melayu. Amat penting dimiliki oleh pelajar dan orang perseorangan yang ingin menguasai bahasa Melayu dengan sebaik-baiknya.