Dia yang Kusayang - Diya Elora, author 320412 (Kuala Lumpur : Tintarona Pub., 2011)
Di saat aku menyayangimu, gelora keikhlasan cintamu teruja, menjengah keyakinanku, sehingga mengeladakkan arus cinta dan mengucar-ngacirkan benting kesetiaan. Malah, kebencian umpama tombak, menghunus jantungku sehingga berkecai, meranapkan panji-panji cinta yang megah berkibar di puncak kasih. Leburlah sebuah janji yang kita ukir bersama. Kubiar cintaku direnggu demi maruah diri. Kuketepikan sayang demi kebencian. Kurela melihat kau senyum pada orang lain... Namun, setiap detik kenangan manis kita menjadi perisai, mampu mengatup kelopak mataku, malah menumpulkan tombak kebencian yang begitu tajam. Biar bibirku membilang benci, namun hatiku tetap memanggil nama mu ... sehingga meruntuhkan tembok rasa. Di saat cinta menyatu semula, kasihmu terbahagi dua. Kepada dia yang menjadi dian di saat kejerihanmu. Dan aku pula ... bagai orang ketiga. Demi itu, biarlah kusimpan rindu ini ...