Pemikiran Muhd. Mansur Abdullah - Talib Samat, editor 237234 (Kuala Kubu Baru, Selangor : Penerbit Mentari, 2015)
Pemikiran Muhd. Mansur Abdullah yang diselenggarakan oleh Talib Samat menampilkan pelbagai tulisan dan kertas kerja oleh sarjana sastera Malaysia khususnya dari Jabatan Bahasa dan Kesusasteraan Melayu, Fakulti Bahasa dan Komunikasi, Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjong Malim, Perak tentang cerpen-cerpen, novel-novel dan karya tokoh penulis ini.