LAPORAN KEMAJUAN PELAN ANTIRASUAH NASIONAL (NACP) 2019-2023 BAGI TAHUN 2019 - Jabatan Perdana Menteri. Pusat Governans, Integriti dan Anti-Rasuah Nasional (GIACC) 639234 (Putrajaya : Jabatan Perdana Menteri, 2020)
Agenda menggerakkan pemantapan ke arah governans, integriti dan antirasuah di Malaysia bukanlah perkara baru. Justeru, usaha-usaha yang berhubung kait dengan inisiatif menjadikan negara ini sebuah negara yang bersih daripada anasir rasuah adalah suatu perjuangan yang tidak boleh terhenti sama sekali dan tiada penghujung. lanya perlu dilaksanakan dengan mengenepikan semua pegangan atau ideologiang berbeza dan menetapkan hala tuju yang sama iaitu matlamat utama ialah membersihkan negara daripada terjerumus ke kancah rasuah. Laporan ini adalah wadah yang mempamerkan bahawa usaha membenteras rasuah dalam negara tidak pernah mengenal jemu dan kekal relevan bagi menjamin kestabilan negara daripada jenayah rasuah yang merugikan negara yang jika tidak ditangani, rakyat kelak akan menjadi mangsa yang menanggung akibat perbuatan rasuah tersebut.