PETUA UNTUK surirumah - Amina Noor, 1948- 251510 (Kuala Lumpur, MY : Al-Hidayah Publishers, 1998)
Rumahtangga adalah satu daerah yang dipelopori oleh kaum wanita yang bergelar isteri atau surirumah. Kenahagiaan, kerukunan, keserasian, keharmonian dan bermacam-macam lagi dapat dilahirkan dari rumahtangga yang ideal. Pada dasarnya, kaum wanita atau surirumah adalah tonggak utama terbangunnya keharmonian rumahtangga sama ada anak-anak, makan, minum, pakaian, kewangan dan lain-lain semua diuruskan oleh surirumah itu sendiri. "Petua untuk surirumah" begitulah tajuk yang akan ditonjolkan oleh buku ini yang ianya teramat sesuai untuk kaum wanita yang bergelar surirumah. Buku setebal 100 muka surat ini padat dengan ilmu-ilmu untuk dikongsi bersama oleh semua para wanita yang akan mengatur kedudukan rumahtangganya.