SEJUTA NAFAS CINTA - Shanika Latisha, author 423451 (Shah Alam, Selangor : Alaf Dua Puluh Satu Sendirian Berhad, 2008)
Kata orang, penantian itu satu penyeksaan.sabar itu separuh daripada iman. Itulah rentetan sebuah kehidupan Nurul dan Aril. Kesabarab mereka diuji apabila permata hati yang bertahun-tahun dinanti disahkan mengalami kompilasi jantung. Terasa luluh dan remuj redam hati apabila impian yang bertahun -tahun dianyam, dicarik tanpa rela. Di saat getir beginilah, terjadinya satu keajaiban. Pertemuan Nurul dengan Carisha...ibu muda yang disahkan menghamilkan bayi yang tidak dapat dijangka hayatnya. Bukan menyerah kalah, bukan cepat pasrah, tetapi Carisha nekad ingin mendermakan jantung si anak buat mereka yang lebih memerlukan. Tapi, bolehkah? Semudah itukah? Sejuta nafas cinta...menyelami erti sebuah kecekalan. Kekuatan hati sepasang wanita melalui segala kemelut...mengenepikan gelojak perasaan semata-mata untyk membahagiakan hati sendiri, juga hati lelaki bernama suami yang adakalanya sukar dimengerti. Kesabaran apalagi yang diharapkan andai segala pengorbanan telah dipertaruhkan? Segala kesetiaan telah dicurahkan? Segala doa telah dititipkan?