Keranamu HANI - Ruslan Ngah, author 307270 (Petaling Jaya, Selangor : Alaf 21 Sendirian Berhad, 2002)
Keranamu Hani memaparkan kisah suka duka seorang gadis yang merasa terkongkong oleh didikan keluarga yang dianggap sudah ketinggalan zaman. Hani berpeluang merealisasikan impiannya apabila berjaya melanjutkan pelajaran di kota. Di kolej, Hani mengenali kehidupan yang begitu kontras dengan apa yang dilalui selama ini. Perkenalan dengan Zikry, yang mengamalkan pergaulan bebas telah mendedahkan Hani kepada kebebasan yang menuntut pengorbanan. Seorang demi seorang rakannya menjadi mangsa kebebasan dan harus menebus erti kebebasan itu dengan harga yang mahal. Sebagai pemerhati, Hani boleh bertahan dari tergelincir ke lembah noda asalkan tiada sesiapa yang menariknya ke kancah hina. Tapi sampai bila?