REKABENTUK ALAM SEMULAJADI - Harun Yahya, 1956-, author 413119; Syed Mahazir Syed Onn, translator 647111 (Kuala Lumpur : Saba Islamic Media Sdn Bhd, 2008)
Darwin pernah berkata: "Jikalau boleh ditunjukkan bahawa sesebuah organ makhluk yang kompleks ini wujud, dan tidak mungkin dapat dibentuk tanpa melalui proses perubahan secara pelbagai dan rentetan keterbentukan, maka teori saya seharusnya silap." Apabila membaca buku ini, anda akan dapati teori Darwin sememangnya silap, seperti pernah beliau sendiri khuatiri. Makhluk ciptaan Allah mempunyai sistem tubuh yang kompleks. Kajian terperinci mengenai struktur bulu burung, sistem sonar seekor kelawar atau struktur sayap seekor lalat pasti mendedahkan corak rekabentuk yang mengagumkan. Kesemua rekabentuk itu menjurus kepada kenyataan betapa hebatnya kuasa penciptaan Allah. Teori evolusi yang diketengahkan Charles Darwin abad ke-19 menafikan hal penciptaan ini dan menyatakan rekabentuk wujud semulajadi, secara'tiba-tiba dan tidak sengaja' menerusi proses-proses alami. Menurut teori evolusi, mekanisme asas kepada fenomena ini dinamakan 'pembentukan gradual." Perkembangan saintifik abad ke-20 telah merumuskan rekabentuk makhluk tiada kena mengena dengan "pembentukan gradual." Tubuh makhluk mengandungi organ yang terdiri daripada komponen rumit dan tanpa salah satu komponen itum maka organ tersebut dianggap tidak berguna. Malah organ-organ yang dikatakan "kompleks dan tidak boleh dikurangkan' menunjukkan secara jelas bahawa kehidupan ini tidak boleh bergantung kepada sebab-musibab semulajadi tetapi kepada kesempurnaan penciptaan Allah. Anda bakal melihat sendiri bukti kesempurnaan penciptaan Allah menerusi buku ini.