MAKANAN SIHAT - Pamplona Roger, George D., author 182493; Juraniya Mabin, translator 649585; Jiheng, Edwin, translator 649574 (Madrid, Spain : Safeliz, 2016)
Kesihatan dan kesejahteraan kita sebahagian besarnya bergantung pada faktor makanan yang diambil setiap hari. Sesetengah makanan boleh membawa penyakit manakala selebihnya mampu mencegah, mereda, malah menyembuhkan keuzuran yang dialami. Sebagai penyelidik perubatan yang juga seorang penulis berpengalaman luas, Dr Pamplona-Roger cekap menghuraikan komposisi, unsur-unsur penyembuh, dan penerapan hampir 100 jenis makanan "hebat" secara jelas dan tepat. Pengambilan rutin makanan-makanan tersebut mampu menyumbang tahap kesihatan hampir setara dengan kebanyakan ubat-ubatan, selain rawatan sedia ada. Tambahan lagi, nasihat mengenai makanan yang patut diambil atau dielak ketika menghidap penyakit-penyakit lazim, turut disertakan. Buku ini akan membantu pembaca mengenali makanan mana yang dianugerahi kuasa penyembuh di samping menikmati kelazatannya.