POTENSI DIRI - Alias Muda, author 652075 (Kuala Lumpur : Insyirah Production, 2007)
BAngunkan sikap positif anda untuk membina kejayaan. Membangunkan sikap poitif bermaksud menguabh sikap ke arah yang positif. Untuk menguabh sikap, kita terlebih dahulu perlu mengenali dan memahami faktor-faktor kepada perubahan sikap. Inilah perkara yang perlu diubah terlebih dahulu. Faktor kepada perubahan sikap ialah perasaan, kepercayaan, pemikiran, imaginasi, janji diri dan kelebihan dan kekurangan diri iaitu potensi diri. Untuk mengubah sikap, kita perlu mengubah perasaan. Sebelum mengubah perasaan, kita perlu mengubah keperecayaan. Sebelum mengubah kepercayaan, kita perlu mengubah pemikiran. Sebelum mengubah pemikiran, kita peru mengubah imaginasi. Sebelum mengubah imaginasi, kita perlu mengubah janji diri. Sebelum mengubah janji diri, kita perlu mengubah potensi diri. Mengenali potensi (kelebihan dan kekurangan) diri menjadi asas kepada usaha merubah perkara-perkara yang lain. Buku ini membincangkan tentang potensi kelebihan diri yang kita miliki tanpa menafikan kelemahan- yang ada. Tumpuan kepada sebahagian potensi kelebihan, bagaimana mengenali, membebaskan, menggunakan dan memperkembangkannya untuk membina kejayaan dan kecemerlangan.