aura intuisi NLP : Neuro Linguistic Programming - Ismail Alias, author 651737; Raja Kamariah Raja Mohd Khalid, author 651738 (Ampang Jaya, Selangor : Ideal Solution Technology, 2006)
"Alangkah baiknya jika seseorang boleh memahami dan merasai sesuatu sebelum memulakan interaksi dengan orang lain, agar proses interaksi menjadi lebih berkesan. Betapa cantiknya pula, jika komunikasi diiringi dengan satu perasaan halus yang positif supaya ia menjadi lebih mudah". Kesemua itu boleh digarap melalui buku "Aura- Intuisi NLP' yang membincangkan pengaruh semantik (makna perkataan) dalam aspek utama semasa komunikasi. Ia akan menjadi indah dan bermakna. Buku ini memberi perspekstif baru kepada pembaca. Disusun dengn teratur agar mudah dibaca oleh semua lapisan masyarakat. Ilmu ini juga dapat membantu penjawat awam dan sektor swasta dalam meningkatkan perkhidmatan serta membina imej positif kepada pelanggan.